Stofdichte koffers en kisten

Stofdichte koffers en kisten zijn niet alleen handig in geval van reizen en transporteren. Ze kunnen ook uitstekend van dienst zijn thuis of op het werk. Bijvoorbeeld in een archief om gevoelige documenten stofvrij te bewaren, of in een mode magazijn om een dure collectie te beschermen. Toepassingen te over voor wie duurzaam en hygiënisch om wil gaan met zijn of haar bezittingen.

Stofdichte koffers zijn er in alle soorten en maten en voor vele denkbare toepassingen. Er zijn stofdichte behuizingen voor smartphones en tablets (modellen die door de fabrikant stofdicht zijn gemaakt en geleverd). Er zijn ook los te verkrijgen stofdichte hoesjes waar de apparatuur in past en waarmee de gebruiker nog steeds beschikt over de volledige functionaliteit van het apparaat. Voor het bewaren van cd’s en films zijn er‘stof werende doosjes en cassettes.

Stofdichte koffer voorbeeld: Peli case 1560

Ook voor andere gevoelige apparatuur zoals camera’s en lenzen zijn er stofvrije koffers en kisten die het hoofd kunnen bieden aan extreme reis en transport en werk omstandigheden. Gerenommeerde merken (waaronder Peli en Explorer Case) maken stofdichte koffers die zelfs aan militaire normen voldoen en daarom levenslange garantie bieden. Deze koffers zijn niet alleen stofvrij, maar doorgaans ook waterdicht en shockproof. Om te beschermen tegen onverwachte valpartijen zijn sommige modellen uitgerust met speciale klemmen zodat ze niet open kunnen schieten. Ze zijn ook voorzien van een zogeheten O-ring die de inhoud van de koffer 100% afschermt tegen (stof en water) invloeden van buitenaf. Een drukventiel zorgt er voor dat de interne druk op peil blijft  - zelfs onder water. Deze stofvrije koffers zijn dus ook geschikt voor langdurig veilig opbergen van bijvoorbeeld papieren documenten en waardevolle objecten die generaties lang bewaard moeten blijven.

Stofdichte koffers worden gemaakt van diverse soorten materiaal waaronder kunststof en aluminium en zijn van binnen veelal voorzien van blok- of plukschuim. Ze kunnen naar beroep of toepassing worden ingedeeld met vakken om overzichtelijk en praktisch op te bergen. Voor het reisgemak kan de stofdichte koffer zijn voorzien van zwenkwieltjes, uitschuifbare soft-touch handgrepen,  trolleys, extra hangsloten en andere optioneel verkrijgbare accessoires.