Protective cases

Protective cases, ofwel beschermende koffers, bestaan in een aantal uitvoeringen. We onderscheiden de grotere water- en luchtdichte koffers, kisten en flightcases (stofvrij en schokbestendig). En er zijn de kleinere protectieve behuizingen voor onder meer smart-phones, tablets, camera’s en notebooks. In alle gevallen is de protective case ontworpen en gemaakt om de inhoud te beschermen tegen schade en aanvallen van buitenaf. Een goede protective case moet daarom aan een aantal voorwaarden voldoen, afhankelijk van het doel waar deze voor bestemd is.

Peli Case 1640

Er zijn protective cases die de meest extreme omstandigheden moeiteloos doorstaan. Sommige modellen kunnen tot wel 10 meter (1 bar) onder water de inhoud blijvend droog houden en middels speciale ventielen de druk van binnen optimaal bewaren. Ze kunnen beschermen tegen extreem harde valpartijen of andere vormen van impact en zijn geheel stofdicht af te sluiten voor het perfect bewaren van dure apparatuur. Van binnen gevuld met plukschuim of blokschuim is de gemiddelde protective case schokbestendig of stootvast en zijn ze uitgerust met extra stevige roestvrij stalen protectieve sloten. Om diefstal verder tegen te gaan zijn er ook speciale hangsloten met cijfercombinatie te verkrijgen.

Protective cases zijn in de meeste gevallen stapelbaar en/of kunnen worden voorzien van accessoires als wieltjes en trolleys en extra gemakkelijke soft-grip handvaten. Veelal te verkrijgen in alle maten en in alle kleuren kunststof, maar ook in aluminium. De protective cases voor camera’s, notebooks, tablets en smart-phones zijn ook in vele modieuze kleurstellingen en dessins verkrijgbaar.  Een protective case is doorgaans inhoudelijk naar eigen inzicht in te richten met behoud van alle protectieve eigenschappen.